SPECIJALNI IZLETI

Termag Hotel Vam u svojoj ljetnoj ponudi omogućava obilazak planine Jahorine i sličnih destinacija u okolini. Uz pratnju vodiča obiđite atraktivne destinacije, izaberite željene aktivnosti, a sve to uz vrlo primamljivu i pristupačnu cijenu.

Rafting Tarom i Drinom

Rafting Tarom i Drinom

U ponudi vam nudimo jednodnevni i višednevni boravak u rafting kampu i spuštanje niz rijeku Taru. Članovi našeg animacionog tima pružiće vam nezaboravno druženje i bezbjednost. Polazak ispred hotela Termag. Dolazak u kamp nakon dva i po sata vožnje. Osvježenje, spremanje za polazak. Odlazak do polazišta i spuštanje niz rijeku. Povratak u kamp na ručak po želji, poslije čega slijedi povratak. Svi korisnici dobijaju kompletnu opremu, odijela, kacige, obuću, a spuštanje izvode
iskusni i licencirani skiperi. Mogućnost organizovanog polaska sa kućne lokacije i povratak na željenu lokaciju.

Pješačenje - hiking - Perućica

Pješačenje - hiking - Perućica

Prašuma Perućica je udaljena samo dva i po sata vožnje od hotela Termag. Jedina je prašuma u jugoistočnom dijelu Evrope i prostire se na području od 5000 m2.  Predstavlja rijetku prirodnu laboratoriju sa velikim značenjem za mnoge naučne discipline za podučavanje, kao i za jednostavno uživanje u čistoj i nedirnutoj prirodi.
Uz iskusnog vodiča omogućujemo vam obilazak ove jedinstvene destinacije u okruženju:

* obilazimo prašumu Perućicu sa njenim draguljom vodopadom Skakavac (71m) i sa vidikovaca posmatramo čari i ljepote netaknute prirode, jedine evropske prašume.

* Put nastavljamo prema vidikovcu Prijevor podno

* Put nastavljamo prema vidikovcu Prijevor podno

* Put nastavljamo prema vidikovcu Prijevor podno Maglića - najvisočije planine BiH, odakle se pruža fenomenalan pogled na Maglić, Volujak, Durmitor, Zelengoru, Jahorinu, Perućicu, Kanjon Sutjeske.
* Zadnja lokacija koju posjećujemo je Dolina heroja - Tjentište, nekadašnji veliki turistički centar sa bogatom kulturno-istorijskom zaostavštinom. Naravno, obavezna je i posjeta spomeniku Herojima bitke na Sutjesci, kao i obilazak najvećeg otvorenog bazena Evrope na Tjentištu.

* Otvorena je mogućnost višednevnog boravka u kampu na Tjentištu uz obilazak ostalih atraktivnih lokacija u širem okruženju.

Za ljubitelje speleologije

Za ljubitelje speleologije

Sarajevsko-romanijska regija može se pohvaliti nekolicinom atraktivnih pećina, od kojih bismo posebno izdvojili pećinu Orlovaču (2000 m), pećinu u Mokrom i Novakovu pećinu koja se nalazi na liticama Romanije, okružena borovom šumom. U specijalnom paketu za sve ljubitelje speleologije nudimo vam obilazak pomenutih pećina, ulazak u njih i organizovan transport od/do Hotela.

Pećina Špilja

Pećina Špilja

Pećina Špilja iz koje izvire rijeka Miljacka u Kadinom Selu, kod Mokrog je najduža i najljepša pećina u BiH. Pruža fantastične mogućnosti za ekstremni (avanturistički) turizam. U pećini su pronađene životinjske vrste potpuno nove za nauku, što bi trebalo da potvrde rezultati daljih naučnih ispitivanja. Temperatura vode je oko 6,2 stepena Celzijusa i zahtijeva korišćenje specijalne opreme, jer je duži boravak u pećini bez nje nemoguć.

Novakova Pećina

Novakova Pećina

Novakova pećina se nalazi na strmim liticama Romanije, a dobila je ime po starom narodnom junaku Starini Novaku. Pećina se nalazi na nadmorskoj visini od 1515 m. Ispod Novakove pećine su Careve vode, najpoznatije vrelo u širokom pojasu. Pored vrela je vodio Carigradski drum, koji je jedno vrijeme spadao među najvažnije puteve turskog carstva u Bosni. Turistička destinacija počinje od lovačkog doma na Majdanima ili planinarskog doma u Stajni, na svega 4-5 km od Pala.

Pećina Orlovača

Pećina Orlovača

Pećina Orlovača je jedna od najljepših pećina na prostoru BiH. Ukupna dužina pećinskih kanala iznosi više od dva i po kilometra, a za turiste je uređeno oko 560 metara sa betonskim stazama i savremenom rasvjetom, na samo 20 min od hotela Termag. Nakit Orlovače je unikatan: skrivene ljepote u kojima se stalagmiti, stalaktiti i halaktiti smjenjuju sa fragmentima koralnog i aragonitnog nakita i jedinstvenim pećinskim stubovima.

 Kanjon Drine

Kanjon Drine

Veličanstveni kanjon Drine, dubine 700 - 1000 m, prvi je u Srbiji i treći u svijetu poslije kanjona rijeke Tare 1300 m, u Crnoj Gori i kanjona rijeke Kolorado 1800 m, u SAD. Vertikalne litice kanjona Drine i njenih pritoka sa ovog prostora, privlačne su za ljubitelje alpinističkih poduhvata. Već poslije pola sata plovidbe ulazite u predio koji krasi zelena boja vode i šumom obrasle litice koje spajaju vodu sa nebom.

Stari most u Višegradu

Stari most u Višegradu

Most Mehmed-paše Sokolovića (Stari most u Višegradu) nalazi se u gradu Višegradu blizu granice između Bosne i Hercegovine i Srbije i predstavlja jedno od najmonumentalnijih dijelova arhitekture koja je nastala u razdoblju od 15. do 19. vijeka u Bosni i Hercegovini. Most je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine i izgrađen je u periodu od 1571. do 1577. godine, na mjestu gdje je put povezivao Bosnu sa Carigradom iznad rijeke Drine (tzv. „Carigradska džada”).

Drvengrad

Drvengrad

Drvengrad (nem. Küstendorf; Kustendorf) je etno selo u Srbiji kod Mokre Gore u opštini Užice. Drvengrad je smješten na razmeđi Zlatibora i Tare. Osnovano je i izgrađeno na brdu Mećavnik po zamisli filmskog reditelja Emira Kusturice za potrebe snimanja filma „Život je čudo“. Mećavnik nadvisuje selo Mokra Gora i visinski je na istom nivou sa željezničkom stanicom Jatare, kroz koju prolazi pruga uskog kolosjeka „Šarganska osmica“.

Šarganska osmica

Šarganska osmica

Šarganska osmica je dio pruge uzanog kolosijeka između Užica i Višegrada, odnosno Mokre Gore i Kremana, preko brda Šargana. Ova pruga ima veliki broj mostova i 19 tunela od kojih je najduži Šarganski: 1660,80 m.  Po broju mostova i tunela, i usponu od 18 promila, jedinstvena je u Evropi i jedna je od turističkih atrakcija Zlatibora. Pošto lokomotiva parnog voza ne može da savlada uspon, pruga na izvjestan način ide preko brda u zavijenim krugovima, i tako pravi figuru broja osam.

 Andrićgrad

Andrićgrad

Turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smješten na poluostrvu između rijeka Drine i Rzava, na 300 metara od višegradske ćuprije. Nastao je kao ideja prof. Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog djelima i likovima nobelovca Ive Andrića. To je vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu sam grad je mješavina različitih epoha i stilova koji su je smjenjivali kroz istoriju ovog područja: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam.