JAHORINA ZIMI - OLIMPIJSKA LJEPOTICA

Sportski olimpijski centar Jahorina, nalazi se na istoimenoj planini Jahorina. Sarajevo i Jahorina su 1984. godine bili domaćini XIV zimskih Olimpijskih igara i do današnjeg dana, ova planina predstavlja jedan od najvećih skijaških i zimskih turističkih centara na Balkanu. Najviši vrh planine je Ogorjelica (1916 m), zatim slijedi Sjendište (1910 m), Košuta (1907 m) te Crni vrh (1788 m).

Kada stignete na planinu

Kada stignete na planinu

Kada stignete na planinu dočekaće Vas preko 45 km uvijek odlično pripremljenih skijaških staza sa 3 šestosjeda, 3 ski lifta i 1 dvosjed, koja svakog sata mogu da prevezu preko 10 000 skijaša. Najmlađim su na raspolaganju ski vrtić i ski poligon, kao i ski vrtić sa pokretnom trakom Hotela Termag.

Prosječan broj dana sa snježnim pokrivačem

Prosječan broj dana sa snježnim pokrivačem

Prosječan broj dana sa snježnim pokrivačem na Jahorini je 175, i to od oktobra do kraja maja. Desetogodišnji prosjek visine snježnog pokrivača u mjesecu februaru iznosi 106 cm. Uzrok tome je činjenica da se Jahorina nalazi na granici miješanja mediteranskih i kontinentalnih zračnih strujanja te posjeduje izuzetno pogodnu klimu.

Jahorina ljeti - veličanstvena priroda

Jahorina ljeti - veličanstvena priroda

Tokom ljeta, planina je prekrivena zelenom travom, dok se od rastinja na njoj mogu vidjeti bukva, jela, smrča, javor, kao i veliki prostrani pašnjaci i livade. Planina ima veoma povoljnu klimu sa prelijepim proljećem i ljetom.

Povoljna klima

Povoljna klima

Povoljna klima pruža odlične uslove za pripreme raznih sportista, te za goste koji boluju od bolesti respiratornih organa, kao i za sve ostale koji znaju da iskoriste sve čari ove prelijepe planinske ljepotice. Obilasci prekrasnih vidikovaca koji obiluju šumskim i ljekovitim biljem, omogućavaju uživanje u ovim netaknutim poklonima prirode i opojnom mirisu ljekovitog bilja.

Hotel Termag nudi bogatu ponudu

Hotel Termag nudi bogatu ponudu

Hotel Termag nudi bogatu ponudu za ljetne aktivnosti u prirodi - pješačenje, planinarenje, planinski biciklizam, alpinizam i paraglajding, planinske izlete, vožnje biciklima i quad-bike vozilima, lov, berbu šumskih plodova i ljekovitog bilja, obilazak mnoštva izvora i sl.