JAHORINA LJETI - AKTIVNOSTI I IZLETI

Na Jahorini se stapaju tople mediteranske sa hladnim kontinentalnim zračnim masama, zbog čega ova planinska ljepotica ima povoljnu i zdravu klimu, sa temperaturama koje i zime i ljeta čine ugodnim za boravak. Na proljeće, kada se snijeg otopi i skijaške staze opuste, kada se vegetacija probudi, Jahorina pruža nova iskustva, brojne mogućnosti za planinare, alpiniste, speleologe, lovce i ribare. Pogodna je i za visinske pripreme sportista.

Mir i pravi odmor

Mir i pravi odmor

Ovdje mir i pravi odmor mogu pronaći svi ljubitelji netaknute prirode. Sve je u funkciji odmora – planinski izvori, zelena prostranstva, vazduh koji opija...
Sve aktivnosti u ponudi se obavljaju uz asistenciju i nadzor profesionalno obučenog tima koji se brine za vašu bezbjednost.

Adventure paket

Adventure paket

Uključuje tandem let paraglajderom sa vrha do podnožja Jahorine, kao i vožnju quad-bike vozilima. Za sve one koji vole adrenalinski naboj ovo je pravi izazov.

Organizovanje visinskih priprema

Organizovanje visinskih priprema

Jahorina je pogodna za organizovanje visinskih priprema sportskih ekipa. Posjeduje staze za trčanje, staze za mountain bike, bazene, kao i otvorene sportske terene.

Branje gljiva, ljekovitog bilja i bobičastog voća

Branje gljiva, ljekovitog bilja i bobičastog voća

U proljeće poslije snježnog pokrivača, planina je pokrivena travnatom vegetacijom, gdje obiluje ljekovito bilje. Zajedno sa animatorima našeg hotela, prošetajte planinom, upoznajte sve njene ljepote, a usput naberite ljekovito bilje, koje možete konzumirati tokom godine. Osim ljekovitog bilja, planina obiluje borovnicama, šumskim jagodama i brusnicama, koje sazrijevaju za branje početkom avgusta.

Vještačka stijena

Vještačka stijena

Izazovi alpinistu u sebi! Popni se na vještačku stijenu i uživaj u rekreativnom penjanju i uz instruktora treniraj ovu vještinu izdržljivosti i koordinacije. 
Više informacija na recepciji Hotela Termag ili na broj: 057/272-100

Planinarenje

Planinarenje

Hotel Termag vam ovo ljeto u ponudi nudi osvajanje najvećeg vrha BiH na 2869 m. Maglić je dinarska planina između Republike Srpske i Crne Gore. Nalazi se na tromeđi geografskih oblasti Bosna, Hercegovina i Stara Hercegovina.

Brdski biciklizam

Brdski biciklizam

Iskusite neobrađene i raznovrsne šumske ceste. Kada dostignete svoj cilj uživajte u nagradi - pogledu na prekrasni prirodni krajolik. Hotel Termag vam osigurava sigurno spremište za bicikl, alat za sitne popravke bicikla, a ukoliko planirate biciklizam sa prijateljima ili grupom rado ćemo se pobrinuti i za potrebnu dozu energije u vidu bogate ponude jela iz tradicionalne kuhinje.

Quad Bike Rent

Quad Bike Rent

Za one koji ne vole da pješače na raspolaganju je obilazak planine na quad-bike vozilima, kao i obilazak lokalnih atraktivnih lokacija.

Logorovanje u prirodi

Logorovanje u prirodi

Probajte višednevni boravak u prirodi, na Jahorini: noćenje u šatorima uz obuku preživljavanja u prirodi - pravljenje ložišta, čvorologija, ishrana u prirodi, orijentacija u prirodi, učenje vožnje kajaka na Tjentištu i mnoge druge zanimljivosti.

Staza zdravlja - trim staza

Staza zdravlja - trim staza

Preko 1000 m označene staze za šetnju sa raznim preprekama. Osim za profesionalne i/ili rekreativne treninge staza je idealna i za jogging, igre na spravama, avanturističke izlete. Za sve one koji žele samo mir i tišinu, zaboraviti na svakodnevni stres i probleme i uživati u šetnji prirodom.

Alpinizam

Alpinizam

Ako niste nikad probali, vrijeme je da se okušate u alpinizmu. Kratak kurs alpinističkog spuštanja niz strme stijene s alpinističkom opremom. Isprovocirajte adrenalin i provedite dan u prirodi.

Ribolov - Lov - Paintball

Ribolov - Lov - Paintball

Ribolov na rijekama i jezerima. Lov na određenim lokacijama, zavisno od sezone lova.
Organizovanje paintball-a u uslovima prirodnog poligona, šume, u okolini hotela Termag.

Nordijsko hodanje

Nordijsko hodanje

Nordijski „hodač” vježba s posebnim štapovima, pri čemu se ne opterećuju zglobovi i nema osjećaja većeg opterećenja tijela.
Može se provoditi tokom cijele godine, nezavisno o vremenskim uslovima i na bilo kojoj vrsti podloge (na tvrdim i mekanim),
zahvaljujući štapovima s promjenjivim završecima koji odgovaraju vrsti tla.