JAHORINA LJETI - AKTIVNOSTI I IZLETI

Na Jahorini se stapaju tople mediteranske sa hladnim kontinentalnim zračnim masama, zbog čega ova planinska ljepotica ima povoljnu i zdravu klimu, sa temperaturama koje i zime i ljeta čine ugodnim za boravak. Na proljeće, kada se snijeg otopi i skijaške staze opuste, kada se vegetacija probudi, Jahorina pruža nova iskustva, brojne mogućnosti za planinare, alpiniste, speleologe, lovce i ribare. Pogodna je i za visinske pripreme sportista.

Quad Bike Rent

Quad Bike Rent

Za one koji ne vole da pješače na raspolaganju je obilazak planine na quad-bike vozilima, kao i obilazak lokalnih atraktivnih lokacija.

Brdski biciklizam

Brdski biciklizam

Iskusite neobrađene i raznovrsne šumske ceste. Kada dostignete svoj cilj uživajte u nagradi - pogledu na prekrasni prirodni krajolik. Hotel Termag vam osigurava sigurno spremište za bicikl, alat za sitne popravke bicikla, a ukoliko planirate biciklizam sa prijateljima ili grupom rado ćemo se pobrinuti i za potrebnu dozu energije u vidu bogate ponude jela iz tradicionalne kuhinje.

Vještačka stijena

Vještačka stijena

Izazovi alpinistu u sebi! Popni se na vještačku stijenu i uživaj u rekreativnom penjanju i uz instruktora treniraj ovu vještinu izdržljivosti i koordinacije. 
Više informacija na recepciji Hotela Termag ili na broj: 057/272-100

Planinarenje

Planinarenje

Hotel Termag vam ovo ljeto u ponudi nudi osvajanje najvećeg vrha BiH na 2869 m. Maglić je dinarska planina između Republike Srpske i Crne Gore. Nalazi se na tromeđi geografskih oblasti Bosna, Hercegovina i Stara Hercegovina.

Staza zdravlja - trim staza

Staza zdravlja - trim staza

Preko 1000 m označene staze za šetnju sa raznim preprekama. Osim za profesionalne i/ili rekreativne treninge staza je idealna i za jogging, igre na spravama, avanturističke izlete. Za sve one koji žele samo mir i tišinu, zaboraviti na svakodnevni stres i probleme i uživati u šetnji prirodom.

Alpinizam

Alpinizam

Ako niste nikad probali, vrijeme je da se okušate u alpinizmu. Kratak kurs alpinističkog spuštanja niz strme stijene s alpinističkom opremom. Isprovocirajte adrenalin i provedite dan u prirodi.

Nordijsko hodanje

Nordijsko hodanje

Nordijski „hodač” vježba s posebnim štapovima, pri čemu se ne opterećuju zglobovi i nema osjećaja većeg opterećenja tijela.
Može se provoditi tokom cijele godine, nezavisno o vremenskim uslovima i na bilo kojoj vrsti podloge (na tvrdim i mekanim),
zahvaljujući štapovima s promjenjivim završecima koji odgovaraju vrsti tla.