Današnji ubrzani način života te manjak vremena za brigu o vlastitom zdravlju opterećuju naš organizam, a to se manifestuje na razne načine. Naše tijelo šalje nam signale kao što su višak kilograma, usporen metabolizam ili psihofizički umor. Detoksikacija je jedan od načina kako vratiti tijelo u prirodnu ravnotežu, stoga je njeno praktikovanje više puta godišnje postalo ne samo preporučljivo, već i neophodno.

DETOX HRANOM

DETOX HRANOM

Veliki broj istraživanja pokazao je da mediteranski način ishrane omogućava postepeno skidanje kilograma, uz korišćenje zdravih i nutritivno vrijednih namirnica. Takođe, hrana pripremljena na mediteranski način preventivno djeluje na osobe oboljele od srčanih oboljenja i smanjuje rizik od nastanka moždanog udara, dijabetesa tipa 2 i raka.

DETOX program hotela Termag je upravo baziran na mediteranskoj kuhinji uz korišćenje domaćih namirnica i personalizovani plan koji samo za Vas kreira svjetski priznata nutricionista Amela Ivković O'Reilly.

Kroz DETOX program hotela Termag imaće te tri glavna obroka dnevno: doručak, ručak i večera, kao i dodatnu užinu u prirodi u sklopu svakodnevne šetnje. Sam progam se satoji od jutarnje gimnastike nakon koje slijedi doručak, zatim šumski wellness u vidu šetnje sa planinskom užinom, zatim ručak nakon kojeg slijedi program vježbi joge i na kraju dana večera.

Fizička aktivnost, svjež vazduh, pozitivne misli i opuštanje, uz hranu u kojoj se uživa sa porodicom ili prijateljima čine savršen spoj od kojeg koristi imaju i duh i tijelo.  Trajanje Termag DETOX programa je u rasponu od 3 do 7 dana.

Poklonite vrijeme sebi!

REZERVIŠI DETOX PROGRAM
AMELA IVKOVIĆ O

AMELA IVKOVIĆ O

Misija hotela Termag je da svojim gostima pruži samo najbolje i učini da se naši gosti uvijek osjećaju posebno i zadovoljno uslugom koju pružamo. Upravo iz tog razloga za kreiranje plana ishrane u sklopu Termag DETOX programa je zadužena vodeći regionalni nutricionista Amela Ivković O'Reilly 

Amela Ivković O'Reilly je studije medicine, započete u Sarajevu, nastavila u Gracu, Austrija, i u Dablinu i Londonu, gdje završava studije nutricionizma sve u cilju izgradnje funkcionalnog pristupa ljudskom zdravlju gdje je svaki pacijent univerzalan. Trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. 

Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. 

 Uz rad u privatnoj praksi u Sarajevu, radila je na lokalnom i korporativnom nivou na projektima  za vodeću Evropsku kompaniju DM. Sarađivala je na projektu UNDP-a o promociji lokalne, organske hrane. Radila je za Fudbalski klub Sarajevo na kreiranju platforme zdrave ishrane njihove fudbalske akademije kao i njihovog prvog tima.                                                                                                                                                                                          Bila je Jamie Oliver Food Ambassdor za Bosnu i Hercegovinu. Jedan je od lidera u  projektu ‘Liders Tribe’, Softhouse Consulting, u promociji dobre prakse liderstva kroz iskustvo u vlasitoj praksi, te radu sa klijetima i organizacijama.

Za sve korisnike Termag DETOX programa plan ishrane kreira upravo Amela, a svi oni koji žele da i nakon programa nastave sa posebnim planom ishrane ili da imaju lične konsultacije u potrazi za što boljim zdravljem i kvalitetnijim načinom života baziranim na personalizovanom planu ishrane Amela stoji na punom raspolaganju, te njene usluge možete zatražiti preko hotela ili direktno  Amela Ivković O'Reilly 

REZERVIŠI DETOX PROGRAM
PROGRAM VJEŽBI I AKTIVNOSTI

PROGRAM VJEŽBI I AKTIVNOSTI

Fizička aktivnost

Glavni cilj Termag DETOX programa je dovesti tijelo u balans, stoga je neophodno provoditi što više vremena u prirodi, šetajući i udišući svjež vazduh. Hodanje, rastezanje, yoga i vježbe disanja povoljno utiču na cjelokupan proces detoksikacije organizma. Vodeći se ovim činjenicama DETOX program hotela Termag smo osmislili tako da sadrži sve nevedene aktivnosti.

Svaki dan programa započinjemo sa jutarnjom gimnastikom uz profesionalnog trenera koji intezitet vježbi i njihovo izvođenje prilagođava svakom učesniku programa. U nastavku dana učesnici programa upražnjavaju šumski wellness, prijatne šetnje šumskim stazama po obroncima Jahorine prilikom koje je organizovana i planinska užina, sve uz pratnju vodiča.

Za završetak dana, za učesnike programa, organizovani su časovi yoge, gdje ćete uz pomoć instruktora yoge opustiti tijelo uz opuštajuće vježbe disanja i istezanja na otvorenom i na svježem planinskom zraku. Biće to savršen završetak dana.

REZERVIŠI DETOX PROGRAM
ŠUMSKI WELLNESS

ŠUMSKI WELLNESS

Šumski wellness je vid šumske šetnje sa elementima šumske medicine, te predstavlja vodeći svjetski trend u wellnes i medical SPA i zdravstvenom turizmu. Boravak u šumi obogaćen šumskim wellnessom je preventivna metoda koja u velikoj mjeri sprječava nastanak poremećaja i doprinosi prevenciji bolesti, pomaže kod stimulisanja imunog sistema, smanjenja krvnog pritiska, bolje kontrole stresa, poboljšanja raspoloženja, povećanja sposobnosti koncentracije i kognitivnih sposobnosti, kod djece sa poremećajem pažnje, ubrzan oporavak nakon operacije ili bolesti, bolji san...

Ako ste pažljivo čitali mogli ste zaključiti da DETOX program hotela Termag pruža obilje umjerene fizičke aktivnosti, vrhunski plan ishrane i mnoštvo vremena provedenog u prirodi, na svježem planinskom zraku. Svi ovi aspekti ne samo da utiču na raspoloženje već u velikoj mjeri doprinose poboljšanju psihofizičkog stanja i jačanju imunološkog sistema! 

Još se dvoumite!? Poklonite vrijeme sebi... Termag DETOX

REZERVIŠI DETOX PROGRAM