Današnji ubrzani način života te manjak vremena za brigu o vlastitom zdravlju opterećuju naš organizam, a to se manifestuje na razne načine. Naše tijelo šalje nam signale kao što su višak kilograma, usporen metabolizam ili psihofizički umor. Detoksikacija je jedan od načina kako vratiti tijelo u prirodnu ravnotežu, stoga je njeno praktikovanje više puta godišnje postalo ne samo preporučljivo, već i neophodno.

DETOX HRANOM

DETOX HRANOM

Detoksikacijske ili detox dijete imaju cilj da uklone toksine iz tijela. Njihova primjena se zasniva na uvjerenju da hrana koju jedemo sadrži brojne štetne tvari koje se akumuliraju u organizmu i dovode do pojave umora, glavobolje, mučnine i čak bolesti.

Postoje brojne detox dijete, zajednička im je karakteristika da zahtijevaju odricanje od pojedinih namirnica koje navodno sadrže toksine, kao što su meso, šećer, neke žitarice, mliječni proizvodi i kofein. Dijeta započinje gladovanjem nakon čega slijedi sirovo povrće, voće, voćni sokovi i voda. Neki predlažu laksative i antioksidanse kako bi se jetra i crijeva pročistili. Trajanje ovakvih programa je u rasponu od 3 do 7 dana.

Zdrava ishrana bazirana na mediteranskoj kuhinji uz korištenje domaćih namirnica personalizovan plan ishrane koji kreira svjetski priznata nutricioniskinja Amela Ivković O’Reilly

REZERVIŠI DETOX PAKET
AMELA IVKOVIĆ O'REILLY  NUTRICIONIST

AMELA IVKOVIĆ O'REILLY NUTRICIONIST

Amela Ivković O'Reilly, dipl. nutricionista 

Rođena je 28. aprila 1977. godine u Sarajevu gdje je završila medicinsku školu i 2 godine studija medicine koje nastavlja u Grazu, Austrija, i u Dablinu I Londonu, završava studij nutricionizma sve u cilju izgradnje funkcionalnog pristupa ljudskom zdravlju gdje je svaki pacijent univerzalan. Trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu. 

Član je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. 

Sarađuje  je sa  različitim stručnjacima na polju integrativne medicine.   Radila je na klinikama u Dablinu, Londonu i Španiji.

Uz rad u privatnoj praksi u Sarajevu, radila je na lokalnom i korporativnom nivou na projektima  za vodeću Evropsku kompaniju DM. Surađivala je na projektu UNDP-a o promociji lokalne,organske hrane. Radila je za Fudbalski klub Sarajevo na kreiranju platforme zdrave ishrane njihove fudbalske akademije kao i njihovog prvog tima.

Sarađivala je sa Udruženjem Srce za djecu sa karcinomom i Udruženje Iskra iz Banja Luke na projektima jačanja imuniteta djece i podrške roditeljima.

Bila je Jamie Oliver Food Ambassdor za Bosnu i Hercegovinu. Jedan je od lidera u  projektu ‘Liders Tribe’, Softhouse Consulting, u promociji dobre prakse liderstva kroz iskustvo u vlasitoj praksi radu sa klijetima i organizacijama.

Predstavaljala je Bosnu i Hercegovinu u projektu ‘Food for Tomorrow’, Švedskog kulturnog Instituta. Bila je dio Projekta Viennna Osiguranja ‘U zdravoj školi, zdrava djeca’ koji je dobio zlatnu nagradu za društvenu osvještenost u konkurenciji od 52 zemlje.

REZERVIŠI DETOX PAKET
PROGRAM VJEŽBI I AKTIVNOSTI

PROGRAM VJEŽBI I AKTIVNOSTI

Fizička aktivnost

Prilikom čišćenja organizma od toksina nije preporučljivo izvoditi vježbe koje iscrpljuju naš organizam. Tijelo treba dovesti u balans stoga je neophodno provoditi što više vremena u prirodi, šećući i udišući svježi zrak. Tijelu priuštite i blago izlaganje suncu jer se time stvara vitamin D koji je važan za razinu melatonina u mozgu, utieče na opšte raspoloženje, ali i jača imunološki sistem.

Hodanje, rastezanje, yoga i vježbe disanja povoljno utiču na cjelokupan proces detoksikacije organizma.

REZERVIŠI DETOX PAKET
ŠUMSKI WELLNESS

ŠUMSKI WELLNESS

Šumski wellness je vid šumske šetnje sa elementima šumske medicine, vodeći svetski trend u wellnes i medical SPA i zdravstvenom turizmu. Šuma ne leči. Boravak u šumi obogaćen šumskim wellnessom je preventivna metoda koja u velikoj meri sprečava nastanak poremećaja i doprinosi prevenciji bolesti (ili poremećaju), pomaže kod stimulisanja imunog sistema, smanjenja krvnog pritiska, bolje kontrole stresa, poboljšanja raspoloženja, povećanja sposobnosti koncentracije i kognitivnih sposobnosti, kod dece sa poremećajem pažnje, ubrzan oporavak nakon operacije ili bolesti, bolji san i drugo.

REZERVIŠI DETOX PAKET