Specijalni izleti

Termag Hotel Vam u svojoj ljetnoj ponudi omogućava obilazak planine Jahorine i sličnih destinacija u okolini. Uz pratnju vodiča obiđite atraktivne destinacije, izaberite željene aktivnosti, a sve to uz vrlo primamljivu i pristupačnu cijenu.

slika

Rafting Tarom i Drinom

U ponudi vam nudimo jednodnevni i višednevni boravak u rafting kampu i spuštanje niz rijeku Taru. Članovi našeg animacionog tima pružiće vam nezaboravno druženje i bezbjednost. Polazak ispred hotela Termag. Dolazak u kamp nakon dva i po sata vožnje. Osvježenje, spremanje za polazak. Odlazak do polazišta i spuštanje niz rijeku. Povratak u kamp na ručak po želji, poslije čega slijedi povratak. Svi korisnici dobijaju kompletnu opremu, odijela, kacige, obuću, a spuštanje izvode
iskusni i licencirani skiperi. Mogućnost organizovanog polaska sa kućne lokacije i povratak na željenu lokaciju.

slika

Pješačenje - hiking - Perućica


Prašuma Perućica je udaljena samo dva i po sata vožnje od hotela Termag. Jedina je prašuma u jugoistočnom dijelu Evrope i prostire se na području od 5000 m.  Predstavlja rijetku prirodnu laboratoriju sa velikim značenjem za mnoge naučne discipline za podučavanje, kao i za jednostavno uživanje u čistoj i nedirnutoj prirodi.
Uz iskusnog vodiča omogućujemo vam obilazak ove jedinstvene destinacije u okruženju:

* obilazimo prašumu Perućicu sa njenim draguljom vodopadom Skakavac (71m) i sa vidikovaca posmatramo čari i lepote netaknute prirode jedine evropske prašume.

slika

* Put nastavljamo prema vidikovcu Prijevor podno Maglića - najvisočije planine BiH, odakle se pruža fenomenalan pogled na Maglić, Volujak, Durmitor, Zelengoru, Jahorinu, Perućicu, Kanjon Sutjeske.
* Zadnja lokacija koju posjećujemo je Dolina heroja - Tjentište, nekadašnji veliki turistički centar sa bogatom kulturno-istorijskom zaostavštinom. Naravno, obavezna je i posjeta spomeniku Herojima bitke na Sutjesci, kao i obilazak najvećeg otvorenog bazena Evrope na Tjentištu.

* Otvorena je mogućnost višednevnog boravka u kampu na Tjentištu uz obilazak ostalih atraktivnih lokacija u širem okruženju.

slika

Za ljubitelje speleologije

Sarajevsko-romanijska regija može se pohvaliti nekolicinom atraktivnih pećina, od kojih bismo posebno izdvojili pećinu Orlovaču (2000 m), pećinu u Mokrom i Novakovu pećinu koja se nalazi na liticama Romanije, okružena borovom šumom. U specijalnom paketu za sve ljubitelje speleologije nudimo vam obilazak pomenutih pećina, ulazak u njih i organizovan transport od/do Hotela.

slika

Pećina Špilja

Pećina Špilja iz koje izvire rijeka Miljacka u Kadinom Selu, kod Mokrog je najduža i najljepša pećina u BiH. Pruža fantastične mogućnosti za ekstremni (avanturistički) turizam. U pećini su pronađene životinjske vrste potpuno nove za nauku, što bi trebalo da potvrde rezultati daljih naučnih ispitivanja. Temperatura vode je oko 6,2 stepena Celzijusa i zahtijeva korišćenje specijalne opreme, jer je duži boravak u pećini bez nje nemoguć.

slika

Novakova Pećina

Novakova pećina se nalazi na strmim liticama Romanije, a dobila je ime po starom narodnom junaku Starini Novaku. Pećina se nalazi na nadmorskoj visini od 1515 m. Ispod Novakove pećine su Careve vode, najpoznatije vrelo u širokom pojasu. Pored vrela je vodio Carigradski drum, koji je jedno vrijeme spadao među najvažnije puteve turskog carstva u Bosni. Turistička destinacija počinje od lovačkog doma na Majdanima ili planinarskog doma u Stajni, na svega 4-5 km od Pala.

slika

Pećina Orlovača

Pećina Orlovača je jedna od najljepših pećina na prostoru BiH. Ukupna dužina pećinskih kanala iznosi više od dva i po kilometra, a za turiste je uređeno oko 560 metara sa betonskim stazama i savremenom rasvjetom, na samo 20 min od hotela Termag. Nakit Orlovače je unikatan: skrivene ljepote u kojima se stalagmiti, stalaktiti i halaktiti smjenjuju sa fragmentima koralnog i aragonitnog nakita i jedinstvenim pećinskim stubovima.

slika

Kanjon Drine

Veličanstveni kanjon Drine, dubine 700 - 1000 m, prvi je u Srbiji i treći u svetu posle kanjona reke Tare 1300 m u Crnoj Gori i kanjona reke Kolorado 1800 m u SAD. Vertikalne litice kanjona Drine i njenih pritoka sa ovog prostora, privlačne su za ljubitelje alpinističkih poduhvata. Već posle pola sata plovidbe ulazite u predeo koji krasi zelena boja vode i šumom obrasle litice koje spajaju vodu sa nebom.

slika

Stari most u Višegradu

Most Mehmed-paše Sokolovića (Stari most u Višegradu) nalazi se u gradu Višegradu blizu granice između Bosne i Hercegovine i Srbije i predstavlja jedno od najmonumentalnijih dijelova arhitekture koja je nastala u razdoblju od 15. do 19. vijeka u Bosni i Hercegovini. Most je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine i izgrađen je u periodu od 1571. do 1577. godine, na mjestu gdje je put povezivao Bosnu sa Carigradom iznad rijeke Drine (tzv. „Carigradska džada”).

slika

Šarganska osmica

Šarganska osmica je dio pruge uzanog kolosijeka između Užica i Višegrada, odnosno Mokre Gore i Kremana, preko brda Šargana. Ova pruga ima veliki broj mostova i 19 tunela od kojih je najduži Šarganski: 1660,80 m.  Po broju mostova i tunela, i usponu od 18 promila, jedinstvena je u Evropi i jedna je od turističkih atrakcija Zlatibora. Pošto lokomotiva parnog voza ne može da savlada uspon, pruga na izvjestan način ide preko brda u zavijenim krugovima, i tako pravi figuru broja osam.

slika

Drvengrad

Drvengrad (nem. Küstendorf; Kustendorf) je etno selo u Srbiji kod Mokre Gore u opštini Užice. Drvengrad je smešten na razmeđi Zlatibora i Tare. Osnovano je i izgrađeno na brdu Mećavnik po zamisli filmskog reditelja Emira Kusturice za potrebe snimanja filma „Život je čudo“. Mećavnik nadvisuje selo Mokra Gora i visinski je na istom nivou sa železničkom stanicom Jatare kroz koju prolazi pruga uskog koloseka „Šarganska osmica“.

slika

Andrić grad

Turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smješten na poluostrvu između rijeka Drine i Rzava, na 300 metara od višegradske ćuprije. Nastao je kao ideja prof. Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog djelima i likovima nobelovca Ive Andrića. To je vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu sam grad je mješavina različitih epoha i stilova koji su je smjenjivali kroz istoriju ovog područja: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam.