Osjećajte se udobno dok skijate!

Naš osnovni cilj je da stvorimo najudobnije moguće ski pancerice za Vaša stopala koje će omogućiti bezbjednije skijanje i bolje rezultate, bez obzira na nivo skijaške tehnike, bilo da je riječ o rekreativnom skijašu ili profesionalcu. Naš stručan savjet i usluga uz najnoviju tehnologiju i dugogodišnje radno iskustvo će Vam pomoći da lakše ostvarite svoje ambicije u sportu koji volite. Profesionalna analiza u našim prostorijama i na snijegu.

Možete nas pratiti i na fejsbuku.
https://www.facebook.com/termagbootpro

SPECIJALIZOVANE SKI BOOT FITTING USLUGE

Termag BootPro je jedinstven koncept sportskih usluga na Balkanu sa fokusom na kompletnu “custom ski boot fitting uslugu”. Proizvodi koje nudimo su pažljivo birani da biste se osjećali zadovoljno i posebno dok skijate. Imena brand-ova su važna, ali naš glavni cilj je funkcionalnost, kvalitet i zagarantovana udobnost.


PROIZVODI

S-Max Salomon (školjka pancerice)

Performanse i preciznost - Vrhunska pancerica za iskusne skijaše. Koristi Twin Frame tehnologiju koja obezbjeđuje potrebnu tvrdoću za veću kontrolu i performanse na stazi. Ojačana konstrukcija kod donjeg i gornjeg dijela ski pancerice za veću kontrolu. 24 mm velika centralna pivot-tačka smanjuje interakciju između donjeg i gornjeg dijela pancerice, za izuzetnu preciznost i direktniji prenos energije.

Težina: 3.400 kg (par veličine 26,5)
Fleks indeks:120
Širina:98 mm
Veličine:24.5 do 29.5

Unutrašnji oblik ski pancerice je modifikovan da optimizira stabilnost stopala i omogući bolje držanje pete radi veće preciznosti dok skijate. Sidas Booster - elastični kaiš obezbjeđuje optimalno držanje gornjeg dijela pancerice i jezika, kao i lako zatezanje.

S-Pro Salomon (školjka pancerice)

Udobnost i performanse - Pancerica za iskusne skijaše izrađena po Twin Frame tehnologiji, obezbjeđuje tvrdoću potrebnu za bolju kontrolu i poboljšano prijanjanje, za optimalne performanse na stazi. Ojačana konstrukcija kod donjeg i gornjeg dijela ski pancerice za veću kontrolu.

Težina:3.445 kg (par veličine 26,5)
Fleks indeks:100
Širina:100 mm
Veličine:24.5 do 29.5


Sidas Booster - elastični kaiš obezbjeđuje optimalno držanje gornjeg dijela pancerice, kao i lako zatezanje. 24 mm velika pivot tačka smanjuje interakciju između donjeg i gornjeg dijela pancerice, za izuzetnu preciznost i direktniji prenos energije. Unutrašnji oblik ski pancerice je modifikovan da optimizira stabilnost stopala i omogući bolje držanje pete radi veće preciznosti dok skijate.

Odličan izbor za dobre skijaše!

Impact Salomon (školjka pancerice)

Želite udobnost i personalizaciju? Oprobajte se u “Black Project” personalizovanoj ski pancericu, Impact! Školjka je dizajnirana u partnerstvu Salomon-a i Head-a. Podešavajući spoiler, mogućnost canting-a, personalizovana konstrukcija, osrednje široka, školjka sa titanijumskim kopčama. Pravi izbor za odlićne skijaše!

Fleks indeks:100
Širina:100 mm
Veličine:25.5 do 30.5

Vector V2 Head (školjka pancerice)

Tražite udobnost, personalizaciju i performanse? Oprobajte se u “Black Project” Vector pancerici iz Head-a! Školjka je dizajnirana za ekspertni nivo skijanja ili profesionalne skijaše. Idealna je za šira stopala (103mm). Mogućnost canting-a, 120 fleks, PU konstrukcija, mogućnost podešavanja spoilera, kopče sa mikro-podešavanjem.

Fleks indeks:120
Širina:103 mm
Veličine:25.5 do 30.5

Kompletna ženska ski pancerica FullThermo S-RX W (školjka + unutrašnja čizma)

Udobnost i toplota - Ovaj vrhunski model pancerice će odgovarati svim skijašicama u potrazi za udobnim, toplim i izdržljivim proizvodom sa beskompromisnim performansama. Sastoji se od 100% adaptirajuće Sidas unutrašnje čizme za više udobnosti i toplote, prilagodljive školjke za optimalnu podršku i Sidas Booster elastičnog kaiša za veću fleksibilnost.

Težina:3.750 kg (par veličine 24,5)
Fleks indeks:110
Širina:97 mm
Veličine:23.5 do 26.5

Jedna od najlaganijih i najtoplijih ženskih ski pancerica na tržištu danas!

Kompletna ženska ski pancerica FullThermo S-Pro W (školjka + unutrašnja čizma)

Udobnost i toplota - Ženska pancerica srednje širine sa odličnim držanjem pete i prostranim prednjim dijelom na prstima. Zbog izuzetnih karakteristika ovaj model je za napredni nivo. Vrhunska školjka ima 90 Flex, unutra je 100% termo prilagodljiva unutrašnja čizma i dodatno Sidas Booster kaiš za zatezanje.

Težina:3.750 kg (par veličine 24,5)
Fleks indeks:90
Širina:100 mm
Veličine:23.5 do 26.5

Jedna od najlaganijih i najtoplijih ženskih ski pancerica na tržištu danas!

Ženska Salomon ski pancerica sa grijačima

- 3 nivoa grijanja (4, 8 i 16 sati)
- Baterije se lako i brzo pune
- 3D antibakterijski ski ulošci
- Nagrada za inovativnost, ISPO sajam sportske opreme

Jednostavno za korišćenje

Muška Salomon ski pancerica sa grijačima

- 3 nivoa grijanja (4, 8 i 16 sati)
- Baterije se lako i brzo pune
- 3D antibakterijski ski ulošci
- Nagrada za inovativnost, ISPO sajam sportske opreme

PU Classic V2 unutrašnje čizme

Pu Classic V2 je modifikovan da zadovolji potrebe vrhunskih skijaša pružajući im veću preciznost i bolje performanse na snijegu. Šavovi jastučića ispod potkoljenice su dodatno prošiveni za bolju čvrstoću i veći nivo kontrole dok skijate. Novi materijal sa unutrašnje strane čizme pospješuje osjećaj dok skijate.

 1. Novi tekstil unutra - bolji osjećaj
 2. Nova konstrukcija gornjeg dijela- veća fleksibilnost
 3. Novi jezik od novih materijala: 
  • unutra - Eva
  • jastučići - Tibial
  • tanji čičak na jeziku čizme
 4. Novi oblik pete za udobnost
 5. Novi đon - čvršći i trajniji

PU Classic Fleks V2 unutrašnje čizme

PU Classic Fleks V2 - odličan spoj udobnosti i preciznosti. Zahvaljujući specijalnom elastičnijem materijalu čizma je još fleksibilnija i udobnija. Šavovi jastučića ispod potkoljenice su dodatno prošiveni za bolju čvrstoću i veći nivo kontrole dok skijate. Veličine: C - L

 1. Instalirane bočne trake za lakše obuvanje
 2. Širi jezik za maksimalnu udobnost
 3. Širi i udobniji gornji dio
 4. Pertle za precizniji osjećaj oko potkoljenice
 5. Elastični umetak za instalaciju grijača
 6. Otporni i dugotrajni sintetički materijali sa vanjske strane čizme
 7. Prilagodljiva širina prednjeg dijela
 8. Elastični neopren za veću udobnost i izdržljivost oko prstiju.

100% adaptirajući ulošci

Winter Custom Ski 100% adaptirajući sportski ulošći. Izrađuju se po obliku Vaših stopala, pružaju vrhunsku udobnost. Najbolji efekti postižu se kombinovanjem ovih uložaka sa dodacima za petu i pojačanjima pod svodom stopala.
Winter Custom Race Takmičarski, tvrde konstrukcije, vrlo tanki, 100% personalizovani ulošci, namjenjeni za sve modele pancerica. Veličine: XS-S-M-L-XL-XXL
 1. Tanak gornji sloj pjene za postavljanje u svim ski pancericama
 2. Transfluk® ojačanje: stabilna potpora za stopalo
 3. Maksimalna preciznost

3D ski ulošci

Antibakterijski 3D ulošci pružaju odličnu udobnost i bolju higijenu - dezinfikovan tretman. Ovaj uložak je dostupan u veličinama od broja 15 i može biti integrisan u sve iznajmljene čizme; ili kupite Vaš par u Termag BootPro prodavnici.

 1. Visoka otpornost
  Prijatan gornji sloj sa antibakterijskim premazom za poboljšanu higijenu.
 2. 3mm EVA pjena
  Comfort
 3. 3D Eva obloga 
   Odlična zaštita i potpora stopala u sportskoj obući koja omogućava veću udobnost i brine o Vašem zdravlju.

Štitnik za cjevanicu

Silikon™ štitnik je specijalno dizajniran da ublaži bol na cjevanicama. Štitnici, koji se isporučuju u paru, su specijalno prilagođeni obliku cjevanice. Može se prati.

Debljina: 2 mm za optimalan komfor
Dimenzije: 110 x 90 mm

Čarape

Ski čarape dizajnirane za skijaše, obezbjeđuju optimalnu ravnotežu udobnosti, performansi i potpore stopalima. Njihova polu-sintetička vlakna u sastavu pružaju dobru temperaturu, kontrolu i prenos vlage. Merino vuna stvara prijatan osjećaj i ima antibakterijsko dejstvo. Veličine: XS, S, M, L, XL, XXL.

 1. Specijalan dizajn tkanja podržava osjetljive dijelove stopala, stabilizuje stopalo unutar čarape i pospješuje udobnost
 2. Veoma su prozračne i tople. Stopala ostaju suva na idealnoj temperaturi
 3. Izrađene su anatomski, optimalno prijanjaju stopalu bez mogućnosti lakog gužvanja što obično može da žulja u ski pancericama.

Grijači za ski pancerice

ONE 3 SET sastoji se od: 2 “One3” ​baterije, 1 punjač, 1 par uložaka. Jednostavni su za korišćenje i imaju 3 nivoa grijanja. Maksimalno 6 sati rada do narednog punjenja baterija.

Sušači za obuću

Sušenje u kombinaciji sa čišćenjem. Zagrijava se na temperaturu koja je dovoljno visoka da osuši i zagrije sve vrste cipela. UV ima antibakterijsko dejstvo. Ovaj paket uključuje sušače za obuću za par cipela.

Kramponi za snijeg

Kramponi za snijeg sa podesivom čičak trakom su najbolji i najbezbjedniji način za koračanje po snijegu i zaleđenim površinama.

 1. Lagani, trajni, sa odličnim prijanjanjem, anatomski dizajnirani tako da omogućavaju laku mobilnost stopala
 2. Jednostavno se postavljaju
 3. Testirani i po preporuci Maurice Manificat-a, svijetskog prvaka u nordijskom skijanju
 4. Odgovaraju svakom modelu zimske obuće
 5. Univerzalna veličina.

Torba za pancerice

Ultra lagana, torba za pancerice, otporna na vodu i prljavštinu, ojačana da zaštiti Vaše pancerice. Torba se otvara na vrhu radi lakšeg pristupa opremi. Bočni džep nudi praktične mogućnosti za odlaganje stvari. Kaiš torbe je ojačan za dodatnu udobnost prilikom nošenja.

Dimenzije:40 x 42.5 x 24 cm
Sastav Obložen poliester i najlon
Dostupna u dvije boje, crnoj i bijeloj

SKI BOOT FITTING USLUGE

ANALIZADistribucija pritiska pod stopalima – Analiza položaja i držanje stopala:

 • Pregled stopala i osnove biomehanike sa sistemom za definisanje distribucije pritiska nam pomažu da jasno indentifikujemo njihov posturalni položaj.
 • Analiziramo položaj potkoljenica, uzimamo u obzir ostale sportove kojima se bavite, i povrede iz prošlosti koje i dalje mogu imati negativan uticaj na Vaše svakodnevno kretanje.
 • Uzimamo otiske Vaših stopala da bismo tačno znali kolika je distribucija pritiska i koji djelovi stopala i u kojoj mjeri trebaju adekvatnu potporu. U toku ove faze razmotrićemo Vaš posturalni stav. Anatomska građa stopala će biti analizirana da bi smo odredili potrebne uloške i odabrali model ski pancerice koji će odgovarati obliku i tipu Vaših stopala i potkoljenica.

Ovaj proces se fokusira na oblik i širinu pete, širinu i veličinu skočnog zgloba, širinu srednjeg dijela stopala, most ili ris stopala, veličinu listnog mišića, mobilnost i fleksibilnost stopala, zglobova i ahilove tetive. Pokreti u savijanju potkoljenice će biti provjereni da bismo ustanovili pronaciju, supinaciju ili neutralan položaj kod Vaših stopala.

Bolje skijanje u najveću ruku zavisi od kupovine odgovarajućih ski pancerica u kojima ćete se osjećati udobno, precizno i samim tim zadovoljno. Upravo zato Termag BootPro Vam posvećuje kvalitetno vrijeme da bi pronašli idealnu pancericu za Vas. Takođe, dok budemo birali ski pancerice postavićemo Vam bitna pitanja koja će nam pomoći da dođemo do pravog izbora:

 • Nivo skijanja i željeni ciljevi
 • Predhodni problemi u ski pancericama
 • Prošle i trenutne povrede

Ski Boot Fitting analiza je besplatna ukoliko kupujete ski pancerice u Termag BootPro-u.

100% ADAPTIRAJUĆI SKI ULOŠCI ILI CUSTOM MADE INSOLESAdaptirajući ulošci su prvi korak u prilagođavanju ski pancerica prema obliku Vaših stopala. “Pancerice sa rafta ili izložbene police” su namjenjene da odgovaraju prosječnom stopalu po njegovom obliku. Ovi skijaški ulošci su individualni jer preslikavaju u potpunosti oblik Vaših stopala. Oni čine čvrstu podlogu za Vaša stopala i tijelo. Stopala sa neadekvatnom potporom su kao kuća bez čvrstog temelja. Stopala tad propadaju u zaokretima i nepasuju pravilno u ski pancericama, što stvara prekomjeran pritisak u pojedinim djelovima, nepotrebno zamaranje i poteškoće sa stavom dok skijamo.

Ski ulošci povećavaju kontakt sa stopalima i unaprijeđuju propriocepciju - osjećaj položaja sopstvenog tijela u prostoru i sposobnost mišića da odgovori na specifične, a često i neobične pozicije i situacije.

Zašto Termag BootPro ulošci?

 • Omogućavaju udobnije skijanje
 • Opuštaju ramena i mišiće
 • Osjetno smanjuju pritisak u kičmi, kukovima, koljenima i skočnim zglobovima
 • Stabilizuju stopalo i smanjuju rizik od povreda (zglobovi, tetive i ligamenti)
 • Pospješuju cirkulaciju krvi u stopalima/toplija stopala zbog pravilnijeg položaja
 • Pravilnija distribucija pritiska na skijama - pomaze u otklanjanju neravnomjernog pritiska u stopalima
 • Preciznije skijanje
 • Ušteda energije/snage
 • Veće performanse i bolji rezultati

Adaptirajući sportski ulošci su obavezni kada kupujete ski pancerice kod nas. Svaki par ski pancerica ima posebno izrađene uloške koji preslikavaju oblik Vaših stopala. Zakazivanje termina za analizu i izradu adaptirajućih uložaka je obavezno da bismo Vam pružili vrhunsku uslugu kakvu zaslužujete.

Termag BootPro koristi specifične materijale i oblike za izradu personalnih ski uložaka da bi obezbijedili Vašim stopalima pravilnu potporu.

Šasija ski uloška

Omogućava potrebnu udobnost i fleksibilnost ispod svoda Vašeg stopala za udobnije i lakše skijanje.

Stabilizator uloška

Pospješuje šasiju, povećava potporu ispod Vaše pete, medijalni i lateralni dio svoda. Takođe, ovaj sloj materijala ublažava česta trenja i vibracije u pancericama dok skijate što omogućava veću udobnost i štedi Vam energiju.

Osnova našeg jedinstvenog custom ski boot fitting procesa je kvalitetan izbor sportskih uložaka, uključujući i 100% adaptirajuće uloške. Mi ćemo Vam omogućiti stabilnost stopala kroz koju ćete osjetiti veću udobnost u obući i lakše doći do boljih rezultata u sportu kojim se bavite. Termag BootPro ulošci za Vaša stopala se ručno izrađuju u trajanju do 60 minuta.


Zakažite termin za custom ski boot fit

SKI PANCERICE


Ulažemo dosta napora i vremena testirajući ski pancerice da bismo odredili njihov unutrašnji oblik, karakteristike na snijegu, funkcionalnost, dizajn i fleks ili tvrdoću. Naš osnovni cilj je imati neophodne modele ski pancerica sa kojima ćemo moći zadovoljiti svaki nivo skijaša, od početnika pa do naprednih skijaša i takmičara, i udovoljiti svim skijašima koji imaju poteškoće u pronalaženju idealne pancerice zbog oblika njihovih stopala, potkoljenica itd. Termag BootPro je oficijalan i ponosan distributer “Sidas Black Project” pancerica u koje spadaju Salomon, Lange i Head ski obuća. Sidas Black Project pancerice su poznate po najnovijoj tehnologiji pomoću koje se školjka formira prema obliku Vaših stopala i potkoljenice za samo 15 minuta.

Takođe, Sidas Black Project ski pancerice dalje personalizujemo sa 100% adaptirajućim unutrašnjim čizmama – PU ski boot liners.

Preporučićemo nekoliko modela pancerica koje najviše odgovaraju obliku Vaših potkoljenica i stopala, nivou skijanja, budućim skijaškim ciljevima i fizionomiji Vašeg tijela.

Imamo soluciju za svakog skijaša!Zakažite termin za custom ski boot fit

Personalizacija ski pancericaSve dok su ski pancerice jedinstvene po svom obliku, obimu i tvrdoći mi “razvlačimo” školjku pancerice, do 80% ski pancerica prilagođavamo stoplima na ovaj način. Takav način prilagođavanja omogućava odličan “fit” školjke oko stopala i podkoljenice. Ova suptilna podešavanja su važna za postizanje idealanog osjećaja u njima dok skijate jer su stopala veoma osjetljiva. Milimetarsko modifikovanje može napraviti ogromnu razliku između udobne i neudobne ski obuće. Naša savremena ski boot fitting presa efikasno i permanentno modifikuje pancerice stvaranjem ogromne količine pritiska na školjku.

Po potrebi, radimo i brušenje školjke pancerice radi boljeg osjećaja i veće udobnosti u njima.

Termag BootPro brine o detaljima da bi Vam obezbijedili potrebnu udobnost dok skijate.


Zakažite termin za custom ski boot fit

Unutrašnje čizme sa dvokomponentnom pjenom ili Custom Foam Injected LinersMaterijale od kojih su sačinjene unutrašnje čizme u ski pancericama modifikujemo po potrebi, višak materijala se odstrani, ili se ubrizgava fleksibilna dvokomponentna pjena u specijalne unutrašnje čizme.

U ponudi imamo Sidas Black Project 100% adaptirajuce unutrašnje čizme u koje izlijevamo specijalnu dvokomponentnu pjenu da bi se postigla maksimalna udobnost ili zadovoljili skijaši koji traže vrhunsku kontrolu i performanse u skijanju.


Zakažite termin za custom ski boot fit

CANTING ILI BALANSIRANJE SKI PANCERICADa li ste se ikada zapitali zašto Vam skije nisu ravne na snijegu dok vozite pravo ili zašto izvodite zaokrete lakše u jednu, u odnosu na drugu stranu? Canting je često rješenje za ovaj problem.

Nakon što smo izradili adaptirajuće ski uloške za Vaša stopala, možemo Vam dalje podesiti uglove na gornjem dijelu pancerica (canting) i omogućiti jednaku mjeru pritiska u njima što će se direktno odraziti na udobnije, preciznije i lakše skijanje. Termag BootPro nudi jedinstven koncept, brz i precizan postupak, u podešavanju ili korekciji ski pancerica prema geometriji Vaših potkoljenica. Posjedujemo jedinstven Ski Boot CLA instrument koji laserski precizno određuju ugao Vaših potkoljenica u ski pancericama. Sa Ski Boot CLA-om određujemo da li su Vaše potkoljenice, i ako jesu u kojoj mjeri, naklonjene prema unutrašnjoj ili vanjskoj ski oštrici tj. kantni.

Uzmite u obzir da većina canting problema nastaje od nedovoljno fleksibilnih ili nepravilno razvijenih mišića u nogama. Sve ovo direktno i negativno utiče na Vaš balans pod stopalima i uzrokuje prevelik napor i prebrz zamor u mišićima dok izvodite potrebne zaokrete na skijama.

Marcel Hirscher World Cup – Ski Boot CLA
Pogledajte članak


Zakažite termin za custom ski boot fit

Ko je Termag BootPro?

Termag BootPro je specijalizovana skijaška laboratorija koja pruža usluge individualnog prilagođavanja skijaške obuće prema geometriji Vaših stopala i potkoljenica.

Nudimo Vam provjerenu 100% personalizaciju ski pancerica i ostale sportske obuće.

Sa Vama dijelimo dugogodišnje iskustvo i znanje u sljedećim sportovima: skijanje, trčanje, tenis, biciklizam i golf. Sport je za nas životni stil, dijelimo pozitivna i negativna iskustva kao rekreativci i profesionalci.

Promoter Boot Fitting-a za region i osnivač Termag BootPro-a je Bojan Antunović, stručno lice sa 15 godina radnog iskustva u custom ski boot fitting-u u različitim dijelovima svijeta. Bojan želi podjeliti svoje iskustvo sa istomišljenicima koji gaje strast prema skijanju i prenijeti svoje ski boot fitting usluge na Jahorinu i region. Zaslužan je za osnivanje nekoliko, danas već uspješnih, custom ski boot fitting servisa u Japanu, Kanadi i Australiji. Bojan je visoko-kvalifikovan Master Boot Fitter, kao i aktivan trener alpskog skijanja koji posjeduje trenerske kvalifikacije i iskustvo u radu sa skijašima po Australiji, Kanadi, Japanu i Evropi.

Da bi neko bio dobar u ovom poslu on prije svega treba da poznaje skijanje - tj. tehniku i biomehaniku u ovom sportu. Vjerujem da rješenje leži u pronalaženju idealnog fit-a u ski pancericama. ‘Idealan fit’ je optimalan balans između udobnosti i performansi u modernom skijanju. Da bi se to postiglo, potrebno je detaljno planiranje unaprijed, tačno znajući šta je problem kome se treba posvetiti, i primjeniti odgovarajuće tehnike za efikasno rješavanje problema. Savremene tehnologije i materijali ski pancerica omogućavaju nam danas da lakše pronađemo udobnu, a pritom i dovoljno pouzdanu pancericu, koja uz minimalne izmjene nudi “idealan fit” dok skijamo. Samo tako ćemo se osjećati udobnijim, bezbjednijim i izvodićemo zaokrete lakše bez obzira na uslove u kojima budemo skijali.

Uz pravilan savjet stručnog lica i potrebne izmjene na Vašim ski pancericama, imate provjeren recept za udobnije i bolje skijanje.

Bojan Antunović


Pozitivni smo, lako pristupačni i ispunjavamo Vaša očekivanja, iskreno brinemo da sve Termag BootPro mušterije budu zadovoljne prilikom posjete.
MI VAS ŽELIMO ČUTI I RAZUMIJEMO!